Nazwa forum

Opis forum

#1 2008-04-22 20:43:17

wojtas

Administrator

Punktów :   

Militaria - propozycje

Myślałem o tym od kilku dni ale bezpośrednim impulsem do sformułowania konkretnych wniosków były odwiedziny niejakiego slk87 który zamiast jak pan Bóg przykazał z flaszką, przyszedł w odwiedziny z bronią i workiem na łup.

Oto kilka propozycji (proszę o opinie, poprawki i uwagi):

1. Uderzenie odwetowe. - w przypadku ataku na jedno z miast należących do sojuszu przeciwko agresorowi zostaje wysłana ekspedycja karna. Do zastosowania zwłaszcza w przypadku przeciwnika słabszego lub/i nienależącego do żadnej gildii. Nie jest to bynajmniej jedynie zemsta, jest to ostrzeżenie zarówno dla niego jak i innych że nie jesteśmy opasłym zadowolonym z siebie stadkiem owieczek które tylko czekają aż je ktoś ogoli.

2. Siły Szybkiego Reagowania. - powszechna mobilizacja i zebranie odpowiednich sił uderzeniowych może się okazać na dłuższą metę czasochłonne i nieskuteczne, toteż należy rozważyć benefity posiadania przez gildię stałej armii dowodzonej przez gracza z destruktorem a składającej się z kontyngentów wojskowych ze wszystkich miast.

3. Służba Wywiadowcza. - wysyłanie naszych własnych szpiegów do miast które usiłują szpiegować nas to przekazanie intruzowi wiadomości o treści : "Wiemy kim jesteś, wiemy gdzie mieszkasz, mamy cię na oku i w każ ej chwili możemy skopać ci d..." Zastanowi się dwa razy zanim wejdzie nam w droge.

MKSDG
ja jestesm za można coś takiego stworzyć. Jak coś to ja jestem destro to gdyby coś to armie by mołgy do mnie iść. To jest moja propozycja.

pozdrawiam

#2 2008-04-23 14:46:49

GavinCypher

Nowy użytkownik

Punktów :   

Re: Militaria - propozycje

Z tego co widz z tych kilku graczy którzy w ogóle zaglądają na forum wszyscy zgadzamy się że przydałaby się coś w duchu rzuconych przeze mnie propozycji ale w sumie wszyscy zaznaczyli także że nie mają środków ich na realizacje.

Może podsumujmy:

1. Gildia liczy obecnie 27 członków, w większości zaczynających dopiero grę na s6 i najprawdopodobniej początkujących w świecie delirium w ogóle (np. ja sam)

2. Najwyżej punktowani gracze gildii są i tak za słabi aby stawić poważniejszy opór ewentualnym agresorom i na równi z całą resztą zajmują się przede wszystkim rozwojem gospodarczym.

3. Większość graczy nie zareagowała w ogóle na wezwania wojtas04 do choćby dania znaku życia co może oznaczać:
    a) szczere chęci ale problemy z dostępem do internetu/czasem
    b) mają nas głęboko w d...
    c) zajrzeli, dołączyli, zapomnieli i poszli zagrać w coś innego...

Wnioski:(wg. kolejności powyżej)

1. Nie od razu Rzym zbudowano i niema co panikować, z początku będzie ciężko ale na pewno w końcu uda się nam wypracować jakieś warunki współpracy dzięki którym staniemy sie gildią budzącą postrach u wrogów i szacunek wśród sojuszników.  8)

2. No to trzeba będzie plany stworzenia wspólnej armii odłożyć na później. Trudno. W geście dobrej woli możemy ew. stworzyć jej próbna, symboliczną wersję tak aby zobaczyć co z tego wyjdzie i sprawdzić jakie możemy napotkać problemy w przyszłości.

3. Nic na to wojtas04 nie poradzisz, chyba że wprowadzisz tzw. zamordyzm i będziesz po kolei wszystkich imiennie wzywał do deklaracji, a tych co się w jakichś sensownych ramach czasowych nie odezwą po prostu wyrzucisz. Rozwiązanie drastyczne, ale ...

#3 2008-04-23 18:58:05

MKSDG

Użytkownik

Punktów :   

3 pkt mi sie bardzo podoba i najlepiej wtedy ograniczyć liczbę członków do 20 i rekrutacja tylko na zapa.

pozdrawiam

P.S. niech nikt się nie urazi ale mi się bardziej podoba forum w delce ale jak trzeba będzie to się przyzwyczaje do tego

#4 2008-04-24 10:33:51

zemsta1

Użytkownik

Punktów :   

Forum w detriku jest dobr ale jak popadniemy w konflikt z inną gldią to z listy będą nas kosić. Więc naj lepiej by było bez listy członków. Przynajmniej mi sie tak wydaje.
1. Potrzebny nam jest negocjator aby sie zajął polityką gildii i negocjacją z innymi gildiami.
2. Naczelny dowódca wojska do którego byś my wysyłali armie. Iby decydował o atakach.
3. dobrze zbudowana siakie szpiegowską Która by kradła technologie i surowce. nie tylko dla siebie ale i innym.
Emm to jest moja propozycja.
no i trzeba zrobić porządek na forum. podzielić miejsce na dyskusje i warzne danie. Np przeciwnicy powinny być w jednym miejscu jeden pod drugim.
tzn miejsce na dyskusje i miejsce na istotne informacje.
Tak ze pisać na wiadomosci prywatne.

#5 2008-04-24 12:15:47

wojtas

Administrator

Punktów :   

wszystko dobre pomysly tylko rozmawia o tym piec osob mosimy wspolpracowac:
1pomagac dobremu konstruktorowi w budowie tech cywilnych wojskowych i zaawansowanych aby inni mogli je krasc
2u destruktora budowac armie lewelowac jednostki i rozbudowywac budynki wojskowe
3 u inwigilatora rozwijac fenomeny kradzierzy
ja mam konstruktora destruktora ma maestro2 potrzeba jeszcze kogos z inwigilatorem

#6 2008-04-24 12:18:55

zemsta1

Użytkownik

Punktów :   

Ja mam już nawet surowce kradne jak co pisać na gg 6825736.

#7 2008-04-24 12:24:26

maestro2

Nowy użytkownik

Punktów :   

postaram sie troche delirium wyslac ty pracuj nad doswiadczeniem i rozbuduj fenomen kradzierzy tech to mozesz krasc odemnie ja nie mam zabespieczen wojtas tez zabespieczen nie ma

#8 2008-04-24 12:41:30

zemsta1

Użytkownik

Punktów :   

jutro mnie nie bedzie wiec mogę komuś wysłać zwierzaka w nocy jak ktoś chce niech pisze na gg

#9 2008-04-24 16:21:49

maestro2

Nowy użytkownik

Punktów :   

ja chetnie skorzystam

#10 2008-04-24 20:34:37

zemsta1

Użytkownik

Punktów :   

wysyłam zwierzaka jutro po 16 00 dopiero zbiorę życzę dobrej zabawy mam metabolizm delirum na 2 możesz ukraść

Ostatnio edytowany przez zemsta1 (2008-04-24 20:38:58)

Stopka forum

RSS